Sie sind hier: Startseite / Nachrichten / NL: Anarcho-Syndikalistischer Bund gegründet

NL: Anarcho-Syndikalistischer Bund gegründet

In Utrecht in den Niederlanden hat sich eine neue anarcho-syndikalistische Gruppe gegründet. Der „Anarcho-Syndicalistische Bond“ (ASB) ist über eine Webseite zu erreichen und wird auf den kommenden „Freien Büchertagen“ am 23. Oktober in Utrecht Präsenz zeigen.

Die Gruppe hat bereits eine eigene kurze Selbstverständniserklärung veröffentlicht, wonach sie sich als „Arbeiterorganisation, deren Hauptziel die Abschaffung von Kapitalismus und Staat ist“ erklärt. Die „freie Gesellschaft des libertären Kommunismus, die der ASB anstrebt, kann durch die Arbeiterorganisationen, basierend auf dem revolutionären Syndikalismus erreicht werden“ heißt es weiter in der kurzen „Einführung“.

Neben dem Vrije Bond gibt es damit einen zweiten öffentlichen Vertreter anarcho-syndikalistischer Positionen und Kampfformen in den Niederlanden.

Die Homepage des ASB findet sich hier

Per e-Mail kann mit der Gruppe unter asb[a]anarcho-syndicalisme.nl Kontakt aufgenommen werden.


De Anarcho-Syndicalistische Bond is een arbeiders-organisatie met als primair doel de opheffing van kapitalisme en de staat.

Kapitalisme vanwege haar uitbuitende, onderdrukkende aard en de wereldwijde ellende die voortvloeit uit de verhoudingen onder kapitalisme. Kapitalisme wordt gekenmerkt door privaat eigendom van de productiemiddelen wat de arbeidersklasse, die alle productieve welvaart creëert, in loonslavernij dwingt zodat de heersende klasse de vruchten van de arbeid kan roven.

De staat vanwege haar rol als orgaan van hiërarchische, autoritaire besluitvorming en privilege voor de klassen die haar besturen. De staat kan niet gebruikt worden om de onderdrukking en uitbuiting te bevechten die ze intrinsiek in stand houdt. De staat is een intrinsiek autoritair orgaan wat niet alleen kapitalisme in stand houdt maar ook specifiek de belangen dient van de klasse die haar bestuurt, voor ons is de staat dan ook nooit een middel voor revolutionaire sociale verandering.

In plaats van Kapitalisme en de Staat pleiten wij voor een vrije samenleving gebaseerd op arbeiders zelfbestuur, solidariteit, wederzijdse hulp en libertarian  communisme.

Die samenleving kan bereikt worden door arbeiders-organisaties gebaseerd op de principes van Revolutionair Syndicalisme.

Revolutionaire bonden zijn geen gewone vakbonden die slechts begaan zijn met “brood & boter” zaken als arbeidsvoorwaarden en loon. Revolutionaire bonden zijn een middel voor de arbeidersklasse om zich te organiseren en alle zaken, zowel op de werkplek als daarbuiten, die voortkomen uit onze onderdrukking te bevechten.

Wij keren ons dan ook tegen iedere vorm van onderdrukking op basis van ‘ras’, geslacht, sexuele voorkeur of andere zaken die slechts de belangen van de heersende klasse dienen.

De ASB bestaat uit een aantal lokale afdelingen die zich bezig houden met het vormen van toekomstige revolutionaire bonden en lokale zaken omtrent arbeiders-strijd en anti-autoritaire strijd. Onze activiteiten zijn gebaseerd op directe actie waar actie ondernomen wordt door arbeiders zelf en niet door tussenpersonen en bemiddelaars als politici en betaalde vakbond- bureaucraten. Het proces van verzet tegen dat wat ons uitbuit en onderdrukt is essentieel voor de vorming van een nieuwe maatschappij en dit dient dan ook te gebeuren door de arbeidersklasse zelf en niet door zelfbenoemde bemiddelaars.

Wij verwelkomen iedereen die achter onze doelstellingen en statuten staat en zich in wilt zetten voor de sociale revolutie.

Artikelaktionen

Navigation
Anmelden


Passwort vergessen?
« November 2022 »
November
MoDiMiDoFrSaSo
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930